HVA SKJER

arrow left arrow right

Yoga workshop med Henriette Lien

WORKSHOP MED HENRIETTE LIEN

Henriette Lien har lang erhenriettelien (30 of 110)faring som profesjonell danser, skuespiller og programleder i radio og tv. Hun startet å praktisere Ashtanga yoga i 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør og underviser i Vinyasa flow, Yin og Restortive yoga. Henriette er opptatt av forståelse av anatomien og hvilken effekt praktisering av yoga kan ha på livet ditt. Hvordan det lærer deg å håndtere stress bedre og gi deg en mer balansert opplevelse av livets påkjenninger og utfordringer.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner at det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg nødvendig for å føle meg hel”

NÅR:   Søndag 11. februar 2018 kl 11:00-15:30
HVOR:   Trento Sørumsand
PRIS:   450 kr pr workshop (Melder du deg på begge workshopene blir det totalt 800 kr) Både for medlemmer og ikke-medlemmer.
BETALING:   I resepsjonen eller på Vipps: #135554, merk med Yoga workshop og ditt navn
KONTAKT:   post@trento.no eller telefon 63 82 19 10
PÅMELDINGSFRIST:   Onsdag 7. februar 2018

NB! Bindende påmelding! Plassen reserveres ved betaling. Ingen refusjon ved avbestiling.

11:00-13:00 – Workshop 1 – SKULDEREN

Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og det er dermed det mest vinglete. I yogapraksisen vår legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, i hunden som ser ned/opp, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Derfor er plasseringen av skulderen viktig. Underarm og håndledd er ikke laget til å bære kroppsvekten vår så styrke og plassering av skulderen må derfor avlaste hendene.

Denne workshopen er ikke for de som nødvendigvis har armbalanser i praksisen sin, men for deg som liker å praktisere yoga, men kjenner at du kanskje ikke helt vet hvordan du går fra hel til halv planke, du som kjenner at det kanskje murrer litt i håndleddene etter du har praktisert, at du ikke har helt oversikt over hva du faktisk gjør i hunden som ser opp/ ned. Vi vil se på viktigheten med plassering og styrke, vi vil ha en god flyt og noe styrke. Respekterer vi ikke kroppens anatomi og signaler vil skader og ubehag oppstå og det er jo det siste vi ønsker.

13:30-15:30 – Workshop 2 – BINDEVEVS AVSPENNING

Fascial eller myofascia er tett, tøft vev som omgir og dekker alle muskler og ben. Under et mikroskop ligner det et edderkoppspinn eller fiskenett,- veldig organisert, fleksibelt og mykt i sunn tilstand. Det binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Den har evnen til å strekke og bevege seg uten begrensinger, men hvis vi opplever traumer, skader, slag, overdreven bruk av muskler mister det smidighet. Det kan bli trangt, begrenset og en kilde for spenning gjennom hele kroppen.
Bindevevsmassasje kan være veldig hjelpsomt til å forbedre biomekanismen, omstrukturere bindevevet og minske en eventuelle smerter og spenninger.

I denne workshopen vil du lære om og utøve bindevevsmassasje som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening.
Til denne workshopen trenger du to tennisballer (som ikke har vært i tørketrommelen)

planke med pase