SØNDAG 11. FEBRUAR

Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser, skuespiller og programleder i radio og tv.
Hun startet å praktisere Ashtanga yoga i 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør og underviser i Vinyasa flow, Yin og Restortive yoga. Henriette er opptatt av forståelse av anatomien og hvilken effekt praktisering av yoga kan ha på livet ditt. Hvordan det lærer deg å håndtere stress bedre og gi deg en mer balansert opplevelse av livets påkjenninger og utfordringer.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner at det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg nødvendig for å føle meg hel”

 

WORKSHOP 1 – 10:00-12:00

Yin Yoga ws:
Tempo de fleste av oss holder i hverdagen påvirker oss utover at vi føler oss slitne. Det påvirker det sentrale nervesystemet vårt. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, hodet spiller videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett osv. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, kjemp eller flykt moduset. Det ligger kanskje i ordet at det ikke er så bra å være i over tid. Adrenalinet øker, blodtrykket øker, kortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Dene prioriteringen til kroppen går ut over fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod siden det er sendt til de store muskelgruppene. Høyt kortisol nivå over tid kan og ha andre uhendige helseskader.
Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset. Når kroppen ligger i posisjonene lenge, gir oppmerksomhet til pusten, utforsker det indre landskapet og gir deg selv tid synker kortisolnivået, blodtrykket og andrenalinet i kroppen. I tillegg stimuleres bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper elastisiteten i bindevevet. I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av de og nyte tid i eget selskap.