HVA SKJER

arrow left arrow right

Ukens innlegg

Ferie, sommer og…. trening?

Som vi alle vet er årstiden vi nå er inne i preget av lettkledde kropper, grilling, ferie, is mm.

Tanken på trening ligger kanskje gjemt langt vekk i det fjerne sammen med motivasjonen til å spise sunt og variert, mens vi ligger på stranden å tenker på skippertaket vi skal ta til høsten. Det er jo tross alt ferie, ikke sant? Og dessuten, hvem gidder å bli helt fanatikere.

Men hva skjer egentlig med kroppen i løpet av disse ukene? Om vi faktisk kaster treningen på båten og lever i sus og dus?

Du trenger egentlig ikke kjenne store forskjellen den første uken, det kan faktisk være veldig godt for kroppen å faktisk ta seg en uke uten «hardkjøret» den får jevnlig hver uke, gjennom et helt år. Muskler, sener og ledd har godt av å få hvilt seg og få bygd seg opp igjen. Faktisk kan du hente mye mer fra treningen din med en uthvilt og klar kropp.

Etter et par uker, ja det kjennes fortsatt helt ok ut, litt mindre energi kanskje? Rart. Du hviler jo?

Det som skjer når kroppen etter jevnlig treningsbelastning plutselig får lite eller ingen trening i det hele tatt er at fettcellene rundt musklene våre utvider seg, dette av den logiske grunn at vi ikke forbrenner like mye uten trening. Dette tilsier selvsagt at man opprettholder likt kalori inntak i perioder uten trening.

Musklene kan også bli slappere fordi de ikke blir belastet slik som før, muskelsvinn som det blir kalt.

Dette er jo ikke påstander, men heller eksempler på hva som kan skje.

Nå over til det som er ganske fantastisk.

Med en økt pr uke kan du faktisk vedlikeholde formen, dra nytte av den gode følelsen du får etter trening og samtidig slippe skippertaket i august/september. Tenk så herlig.

Trento har i tillegg en konkurranse akkurat nå om dette temaet.

Snakk om å få både i pose og sekk. Her er det bare å kjøre på!

Ta deg en løpetur ute, en styrketime inne, dansetime osv.

Mulighetene dine er uendelige

Jeg heier på deg og oss.

KONKURRANSE

GOD SOMMER!

Camilla Wagner

Senterleder

Trento Sørumsand