Timebeskrivelser

Blå timer – Sykkeltimer
Mørk blå – Performance
Rosa timer – Koordinasjon
Grønne timer – Saltimer
Grå timer – Senior
Hvite timer – Yoga


Soma Move
SOMA MOVE® er en helhetlig treningsform som er atletisk og samtidig myk. Du jobber med kroppen som eneste verktøy og timen foregår barbent på yogamatte. På denne timen går vi igjennom en uavbrutt serie med bevegelsesmønster som utfordrer bevegelighet, stabilitet og styrke. Flyt og kraft er sterke nøkkelord på denne timen og fokuset er å arbeide med hele kroppen som en enhet. Timen er noe yogainspirert men du trenger ingen erfaring fra yoga for å delta. Bli med på en annerledes treningsform, bli med på SOMA MOVE!

Stretching
Her er det fokus på pust og tøying av de største muskelgruppene for å øke bevegligheten i kroppen. En motsats til en stressete hverdag, også etsupplement til annen trening. Timen foregår på matte.

Bungee-strikk
Bungee er en unik treningstrikk som gir deg motstand, så du kan trene styrke og kondis på stedet. Bungee-Training er et enkelt, funksjonelt og morsomt trenings konsept med bruk av strikk. Her får du en treningsøkt som utfordrer utholdenhet, hurtighet, spenst og styrke – der hele kroppen blir utfordret! Bungee er super både til å trene to og to sammen og alene.

Tabata
TABATA-trening består av korte og svært intensive arbeidsperioder, korte pauser, og øvelser for hele kroppen. Oppbygningen likner litt på intervalltrening, der innsatsen er svært høy når det virkelig gjelder.
20 sekunder jobb, 10 sekunder pause. Totalt 8 runder per øvelse, med 8 øvelser totalt. Til sammen 32 minutter knallhard trening.

Performance
Sirkeltrening med fokus på store muskelgrupper hvor man jobber på tid. Timen blir holdt av en personlig trener slik at du er sikret full oppfølging på alle øvelser. Timen passer for deg som ønsker å bli sterkere og samtidig ha fokus på god teknikk.

Styrke
Styrketrening for de store skjelettmusklene ved bruk av egen kroppsvekt, vektstang, manualer og strikker. Belastningen tilpasses individuelt, og timen passer dermed for de fleste. En effektiv økt hvor vi trener gjennom hele kroppen!

X-Fit
X-Fit er en krysning av flere ulike treningsformer. Øktene er varierte, og du trener kondisjon, styrke, fleksibilitet og spenst. Her er vi spesialister på å ikke spesialisere. Det er lagt stor vekt på funksjonelle øvelser, som aktiverer større deler av kroppen samtidig. Timen stiller ingen krav til takt eller rytme. Passer gutter og jenter som ønsker en tøff treningsøkt. Treningseffekt og treningsglede garantert!

Power
En tøff og effektiv styrketime for hele kroppen til fengende musikk. Vi bruker i hovedsak vektstenger, belastningen kan tilpasses individuelt og timen passer for de fleste. Dette er timen som gjør det enkelt å komme i gang med styrketreningen!

Zumba
Zumba er kondisjonstrening inspirert av latinsk dans. Her blir det innslag av salsa, samba, cumbia, reggeaton og merengue. I Zumba trener vi kondisjon, styrke i kjernemuskulatur, løsner opp i både hofter og skuldre, og ikke minst – vi har det GØY! Ingen forkunnskaper innen dans er nødvendig. Timen passer for alle, også for deg som er helt ny. Let’s ZUUUUMBA!

Aerobic
Kondisjons time med trinnkombinasjoner på gulv. Trinnkombinasjonene settes sammen til et program til slutt. Fengende musikk og morsomme trinn.

Høypuls
Effektiv kondisjonstrening til fengende musikk. Enkle trinn der hovedfokuset er å få opp pulsen. Passer for alle som ønsker å forbedre kondisjonen med enkle trinn kombinasjoner.

Senior Sal
Effektiv trening i sal. Enkel oppvarming etterfulgt av styrke, balanse og fleksibilitetstrening. Kondisjon, styrke, balanse og fleksibilitet er fokus. Fengende musikk, god instruksjon og munter stemning. Etter treningen spanderer vi en kaffekopp på alle deltakerne.

Senior Studio
Effektiv trening på apparater i studio, med kyndig veiledning av instruktør. Fengende musikk, god instruksjon og munter stemning. Etter treningen spanderer vi en kaffekopp på alle deltakerne.

Senior Sykkel/Sal
Ca. 25 minutter med kondisjonstrening på sykkel og 30 minutter med styrketrening. Kondisjon, styrke, stabilitet og balanse er fokus. Fengende musikk, god instruksjon og munter stemning. Etter treningen spanderer vi en kaffekopp på alle deltakerne.

Step Styrke
Her får du full pakke! Timen passer for deg som vil ha en effektiv og tøff treningsøkt! Enkel og effektiv kondisjonstrening på step i kombinasjon med styrke intervaller. Koreografien er enkel og intensiteten høy. Vi jobber gjennom én og én sang.

Step
En kondisjonstime på stepkasse med trinnkombinasjoner. Inneholder litt koordinasjon og timen kan inneholde hopp og vendinger. En frisk og morsom time etter fengende musikk.

Let`s Dance
En time for deg som liker å danse, svette og ha det gøy. En danseklasse med fokus på koreografi som er inspirert av ulike dansestiler, hvor vi leker oss med trinn og musikk. Du har det så gøy at du nesten glemmer at du trener samtidig som du får en god kondisjonsøkt. I tillegg trener du kjernemuskulatur, koordinasjon og smidighet. Våg og slipp deg løs, og Let´s Dance!

Sykkel
Kondisjonstrening på sykkel. Fengende musikk og en inspirerende instruktør leder deg gjennom en effektiv treningsøkt.

Sykkel Puls
Kondisjonstrening på sykkel hvor vi jobber i korte intervaller. Timen kjøres med pulsbelte. Fengende musikk og en inspirerende instruktør leder deg gjennom en effektiv treningsøkt.

Sykkel Puls Intervall
Kondisjonstrening på sykkel hvor vi jobber lengre arbeidsperioder med jevnere puls og intensitet. Timen kjøres med pulsbelte. Fengende musikk og en inspirerende instruktør leder deg gjennom en effektiv treningsøkt.

Body & Mind
En aktiv yogaform hvor du kobler mentalt fokus med fysiske bevegelser. Gjennom å bruke pust, fokus og konsentrasjon må du være tilstede både i kropp og sinn. Målet er en kropp i balanse. Det vil si en kropp hvor det er balanse mellom styrke og bevegelighet i alle ledd, samt mellom store og små muskelgrupper. Vi bygger opp styrken helt innenfra de dype stabiliserende musklene, ut til de store overfladiske. I de fleste øvelser arbeider kroppen som en integrert helhet og flere muskelgrupper blir utfordret på samme tid.

Timen vil gi både fysiske resultater samt mer energi, bedre stressmestring og avspenning. En time som passer for alle! Har du skader eller hensyn som bør bli tilrettelagt, gi gjerne beskjed til instruktøren.

Yoga 1 – Passer for alle!
Dette er en rolig time, med en myk tilnærming til yoga. Rygg og bekken er hovedområde her. Ryggen er viktig. Øvelsene er gode for å løse opp i smerter og rette opp dårlig holdning, en velfungerende rygg gir oss mer energi, bedre oksygentilførsel til hjernen, bedre funksjon av nervesystemet som sender signaler til fordøyelsen, muskler, indre organer m.m. Timen passer for de aller fleste. Vi gjør øvelsene på matte på gulvet.

Yoga 2 
Yoga gir økt styrke, bevegelighet og utholdenhet, samt balanserer kroppen både fysisk og psykisk. Instruktøren har sin utdannelse fra blant annet ashtangayoga og mediyoga, og bruker dette i sin undervisning.
OBS: Gravide uten erfaring fra yoga, bør snakke med instruktør først. Er du gravid, skader eller hensyn som bør bli tilrettelagt, gi beskjed til instruktøren.

Vinyasa Flow
En energisk yogaform med fokus på synkronisert bevegelse og pust. Statiske øvelser gjøres om til en dynamisk flyt med hensikt å øke sirkulasjon, styrke og bevegelse. Timen er sjeldent lik da den ikke er bundet opp til en fast struktur. Yogalærer legger fokus på at du skal bli sett og ledet trygt igjennom timen. «Props» som f.eks blokker, belte og tepper blir brukt for at alle nivåer og kroppstyper skal få en bedre effekt og trygghet i utførelse av posisjonene. En time med kroppsbevissthet og god dialog mellom kropp og sinn. Du vil føle deg hel, sterk og fleksibel!

Yoga Flow
I denne timen blander vi yoga og qi gong i en dynamisk flyt for å aktivisere energikanalene i kroppen. Vi starter med karena sekvensen som gir en rolig  oppvarming av kroppen. Deretter går vi over i ulike flyter av yogaposisjoner/asanas. Her blir du god og varm, en allround time som styrker og myker opp kroppen.

Yin Yoga (også kalt Helgero) – Passer for alle!
Denne timen er rolig og langsom, den består av sittende og liggende posisjoner som holdes passivt i flere minutter (3-5 minutter). Yin yoga har sitt fundament fra Taosimen og Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) med fokus på yin-vev som bindevev, ligamenter samt indre organer og meridianer. Omtanken ligger i å slappe av i muskulatur og gi slipp på spenninger som kan gi blokkeringer i flyt av energi og sirkulasjon. Yin Yoga passer for alle, spesielt for de som er utbrente, har høyt nivå av stress i hverdagen og kortisol i kroppen, og også for de som trener mye gjennom uken. Er du gravid, skader eller hensyn som bør bli tilrettelagt, gi beskjed til instruktøren.

Yang&Yin – Passer for alle!
I denne klassen får du både de aktive yang øvelsene og de passive yin øvelser. Du vil merke at kroppen får muligheten til å gi slipp i muskulatur og merke en god flyt i kroppen i de aktive posisjonene. På denne timen får du testet begge elementene og nyte din egentid. Klassen passer for alle, også nybegynnere og deg som trener mye og er stiv. Er du gravid, skader eller hensyn som bør bli tilrettelagt, gi beskjed til instruktøren. 
En time hvor man blir litt kjent med enkle yogaøvelser som øker bevegeligheten og sirkulasjonen i kroppen. Avsluttes med avspenning. Passer for alle!

Ashtanga Vinyasa 2
En fysisk krevende yogaform hvor de fysiske øvelsene praktiseres med synkronisert pust i en sammenhengende flyt og satt sammen i en bestemt sekvens. Serien innledes med solhilsener og fortsetter med stående og sittende stillinger, fremoverbøyninger, bakoverbøyninger, omdreininger og opp-ned-stillinger. Introduksjoner blir gitt underveis og nødvendige modifiseringer vil bli gitt ved behov. Alle stillingene holdes fem pust og sys sammen til en sterk flyt av gjentagende dynamiske bevegelser. Timen avsluttes med en dyp avspenning. Belønningen er økt styrke, fleksibilitet, sirkulasjon, utholdenhet, fokus og klarhet i kropp og sinn.

Yogastillingene i Ashtanga Vinyasa yoga er satt sammen til en bestemt sekvens utformet av den nå avdøde grunnleggeren Sri. K. Pattabhi Jois. En stor fordel med Ashtanga Yoga er at når du først har blitt kjent med sekvensen og stillingen, kan du delta på klasser hvor som helst i verden. Serien og yoga stillingene vil alltid være det samme.

Yoga Spa
En rolig og myk yogaform med få posisjoner. Timen undervises i dempet belysning, og det brukes «props» som blokker, belte, bolster og sandsekker slik at du får slappet godt av og nervesystemet roes ned. Gjennom timen går instruktøren rundt og gir en lett massasje med duftende eteriske oljer. En eksklusiv time du ikke bør gå glipp av!