Heidi Thorkildsen

UNDERVISER:
• Kurs nybegynner Ashtanga Yoga

Heidi Thorkildsen har egentlig alltid likt å være i bevegelse, i en setting hvor alt bare smelter sammen og tiden stopper opp, med konsentrasjon og tilstedeværelse her og nå og aksept for det som er.

I hennes ungdomsår var det flyten på isen med kunstløp, og å være i ett med naturen på snowboard. Når hun ble eldre ble det løping, før hun fant yoga og følte seg helt hjemme. Hun mener det er det største kinderegget som finnes. Ikke bare er det mental trening som hjelper til med et klarere sinn og økt tilstedeværelse, det styrker og renser hele kroppen i tillegg.

Hennes første møte med yoga var i 2001, en time hun syntes var veldig rar, senere ble det litt her og der med ulike stiler, både Iyengar og Bikram yoga, når hun møtte Ashtanga yoga følte hun seg hjemme.

Heidi har undervist yoga i snart 10 år, både i treningssenter, yogastudio, privat og i egne kurslokaler. Hun har undervist ashtanga yoga i 6 år. Hun brenner for å dele sin erfaring med yoga, det unike verktøyet det er.

Det er med yoga som med det svarte beltet, det kan ikke kjøpes, kun praktiseres jevnlig med dedikasjon og hardt arbeid. Det erfares – kun det kan deles.

Heidi ønsker å være så tro som mulig til det hun lærer av sine lærere, at yoga er yoga i sin rene form, autentisk og ikke noe fancy stæsj, men like viktig ønsker hun å unngå alle dogmene som kan bli satt. Det er individuelt, det er pustepraksis, det er konsentrasjon og meditasjon, det er klarhet, det er energi, det er frihet.

UTDANNELSE:
Av utdannelse har hun en ettårig yogalærer utdannelse med R. Alexander Medin, Ashtanga yoga 200 timer, ISHTA yinyoga med Ulrica Norberg 75 timer CE, Groovy kids yoga med Greville Henwood 25 timer CE, alle godkjent av Yoga alliance. Teacher training med Maty Ezraty og Manju Pattabhi Jois 30 timer.

Hun har siden 2010 gått på flere yogaworkshop i året hos verdenskjente lærere, for å holde seg oppdatert og tilegne seg ny kunnskap og nysgjerrighet. Blant annet Ashtanga yoga workshop med Eddie Stern, Tim Feldmann, David Swenson, Shelley Washington, Maty Ezraty, R. Saraswathi Jois, Sharmila Desai, Matt Corigliano, Dominic Corigliano, Ellen Johansen, Tarik Van Prehn, Lea Perfetti og Petri Raisainen.